O nama

Dječji vrtić Tatjane Marinić osnovan je 1946. godine. Nalazi se na tri lokacije. Centralni objekt je u ulici Mihovila Pavlinovića 8 (iznad Britanskog trga). Područni objekti nalaze se u Matoševoj ulici 7 (Gornji grad) i u ulici Ivana Gorana Kovačića 31 (Tuškanac).

Centralni objekt ima dvanaest skupina u koje se upisuju djeca starosti od godine dana do polaska u školu. Osim redovnog programa provodimo i posebni program ranog učenja engleskog jezika, posebni program ranog učenja njemačkog jezika, Montessori program za jaslice i vrtić i Waldorfski program s etno elementima.

Objekt u Matoševoj ulici ima četiri skupine u koju se upisuju djeca starosti od godine do polaska u školu. Osim redovnog programa provodimo i posebni program ranog učenja njemačkog jezika.

Objekt u ulici Ivana Gorana Kovačića ima pet skupina u koju se upisuju djeca starosti od godine do polaska u školu. Osim redovnog programa provodimo i  dva posebna programa: odgoj za održivi razvoj i program ranog učenja engleskog jezika.

Vrtić je dobitnik Nagrade Grada Zagreba za sveukupan rad i jezične programe za 1995. godinu.

Vrtić surađuje sa Školom za odgojitelje i vrtićem iz Murecka u Republici Austriji. Učenice od 1998. dolaze na stručnu praksu u naš vrtić.

Vrtić je od 2002. godine vježbaonica Učiteljskog fakulteta za metodiku hrvatskog jezika; Vježbaonica Filozofskog fakulteta Odjela za germanistiku u programu ranog učenja njemačkog jezika od 2010 - 2014. godine.

Vrtić je 2008., 2012.,2017., 2021. imenovan Stručno razvojnim centrom za rano učenje njemačkog jezika.

U centralnom objektu nalazi se tajništvo vrtića, računovodstvo, praona i centralna kuhinja iz koje se svakodnevno prevoze svježe pripremljeni obroci u područne objekte.

U svakoj od 21 skupina rade po dvije odgojiteljice. O čistoći, higijeni, prehrani, prijevozu i popravcima brinu se spremačice, kuharice i domari.

U vrtiću djeluje Stručna služba koju čine: pedagog, psiholog, logoped, edukacijski rehabilitator i zdravstveni voditelj.

 


© 2024 Vrtić Tatjane Marinić. Sva prava pridržana.